ORA MESEI: Budincă de roşii cherry, şuncă şi pâine
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 28 mai 2015, 13:30
Ingrediente
25g de unt moale
1 căţel de usturoi, zdrobit
4 felii de pâine albă, mai veche
12 roşii cherry
50g de şuncă, tocată grosier
500ml de lapte
3 ouă
50g de Cheddar, ras
Mod de preparare
1. Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se amestecă untul cu usturoiul, apoi se foloseşte puţin amestec pentru a unge o tavă de copt nu prea adâncă. Restul untului se întinde pe feliile de pâine, care în prealabil au fost tăiate pe diagonală.
2. Se aşază feliile de pâine în tava de copt, astfel încât acestea să se suprapună puţin. Se îndeasă roşiile cherry şi şunca printre ele.
3. Se amestecă laptele cu ouăle, se asezonează. Se toarnă peste pâine şi se apasă feliile uşor în lichid. Se lasă deoparte 5 minute. Se presară brânza, apoi se dă la cuptor timp de 35-40 de minute, până ce budinca se rumeneşte. Se servesc cu salată verde.
Sursa – goodfood.ro