ORA MESEI: Varză à la Cluj

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 21 mai 2015, 13:30
Ingrediente
1kg de varză acră (1 varză mai mare)
600g de carne tocată mixtă (porc plus vită)
3 cepe mari, tocate mărunt
1 legătură de cimbru proaspăt, tocată mărunt
1 legătură de mărar, tocată mărunt
100g de orez
150ml pastă de roşii
100g de costiţă afumată
4 roşii mici, tăiate felii
sare, piper, ulei
Mod de preparare
1. Varza se desărează timp de o oră în apă rece, apoi se scurge bine şi se taie fideluţă.
2. Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei şi se căleşte în el, la foc mic ceapa 10 minute.
3. Se adaugă carnea tocată, sare şi piper, cimbrul şi mărarul şi se lasă 10 minute, până ce carnea nu mai este roşie. Se adaugă peste carne orezul, împreună cu 100ml de apă caldă şi pasta de tomate, se mai lasă 10 minute pe foc şi se dă deoparte.
4. Într-un vas încăpător, uns cu ulei, se aşază un strat subţire de varză, apoi un strat de carne, câteva felii de costiţă afumată şi de roşii şi câteva rămurele de cimbru şi mărar, apoi se reia succesiunea (varză, carne, felii de costiţă şi roşii).
5. Se toarnă în vas 150ml de apă şi se fierbe varza pe aragaz, la foc mediu, timp de 30 de minute, apoi se transferă în cuptorul încins la 200° C şi se lasă să se rumenească bine, încă o oră.
Sursa – goodfood.ro