ORA MESEI: Mușchi de porc în aluat
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 15 mai 2015, 13:30
Ingrediente
500 gr mușchi de porc
500 gr ciuperci champignon proaspete
1 ceapă
50 ml vin alb
400 gr aluat foietaj congelat
1 ou
sare, piper, ulei de măsline
Mod de preparare
1. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Spălați ciupercile, îndepărtați codițele și tocați-le mărunt. Puneți puțin ulei într-o tigaie, iar când s-a încins, adăugași ceapa. Când aceasta devine translucidă, puneți ciupercile și vinul. Căliți-le până când scade zeama pe care acestea o lasă. Opriți focul și lăsați ciupercile să se răcească.
2. Acum ne vom ocupa de mușchiul de porc. Asezonați carnea doar cu sare și puțin piper proaspăt măcinat și stropiți-o cu puțin ulei de măsline. Puneți mușchiul de porc îmtr-o tigaie și rumeniți-l pe toate părțile. Apoi, puneți-l pe o farfurie și lăsați-l să se odihnească 10 minute.
3. Aluatul trebuie să se dezghețe complet pentru a fi ușor de manevrat și să evitați ruperea. Desfaceți foaia de aluat pe folia în care este ambalat, iar în centrul ei puneți jumătate din cantitatea de ciuperci. Asezați mușchiul de porc peste ea și acoperiți cu a doua jumătate din compoziția de ciuperci.
4. Tăiați marginile aluatului în fâșii diagonale de aproximativ 2-3 cm și aduceți-le alternativ peste carne, ca și când ați împleti aluatul. Dacă doriți să vă faceți munca puțin mai ușoară, puteți să împachetați carnea în aluat și abia la sfârșit, să îl crestați puțin deasupra. Puneți mușchiul într-o tavă în care ați pus hârtie de copt, bateți un ou și ungeți aluatul.
5. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți pentru 45 de minute. Când este gata, lăsați carnea să se adihnească minim 15 minute înainte de a o tăia. Tăiați felii de grosimea unui deget și serviți cu garnitura preferată sau doar cu o salată.