Mâncarea de sezon a apicultorilor: chifteluţe din flori de salcâm
Publicat de magda.chirana, 15 mai 2015, 11:42
Apicultorii plecaţi cu stupii în această perioadă prepară, în taberele provizorii, un produs mai puţin cunoscut: chiftele din flori de salcâm.
Georgică Filip, un apicultor din Mehedinţi spune că este o mâncare foarte gustoasă şi, în plus, se păstrează foarte bine, în conditiile în care niciun apicultor nu poate avea în zonele izolate un frigider.
Reţeta de preparare pentru trei chiftele este foarte simplă.
Se culeg 13 flori de salcâm cu petalele desfăcute. De pe fiecare ciorchine se desprind corolele albe cu pistil cu tot şi se pun într-un castron. Peste ele se adaugă şase liguriţe de ulei, cinci de făină de grâu, una de zahar, sare după gust şi o jumătate de pliculeţ de praf de copt. Se amestecă până compoziţia devine consistentă şi se poate face turtiţe. Acestea se introduc în tigaia cu ulei încins la foc molcom şi se lasă la fript până se rumenesc.
Sursa: Agerpres