ORA MESEI: Aripioare dulci şi lipicioase, cu salată de varză
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 12 mai 2015, 13:30
Ingrediente
4 linguri de ketchup
4 căţei de usturoi, zdrobiţi
3 linguri de zahăr brun
4 linguri sos dulce de chilli
4 linguri sos de soia
1kg aripioare de pui
1 varză albă mică, tocată
3 morcovi mari, raşi
1 ceapă mare, tăiată fin
8 linguri de maioneză light
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Într-un bol mare se amestecă ketchupul, usturoiul, zahărul, jumătate din cantitatea de sos dulce de chilli, sosul de soia şi se asezonează. Se adaugă aripioarele şi se amestecă bine până se acoperă complet de sos. Se pun într-o tavă mare sau în două tăvi mici. Se dau la cuptor 35-40 de minute până se pătrund şi se rumenesc.
2. Între timp se prepară salata. Se amestecă legumele cu restul de sos de chilli şi maioneza, apoi se asezonează. Se aşază aripioarele pe un platou şi salata într-un bol.
Sursa – goodfood.ro