Vrem să eliminăm barierele tradiţionale de predare din România!
Publicat de aurelia.mierlus, 4 mai 2015, 11:57
Printr-un program european de peste 50.000 de euro, 24 de eleve de la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, specializarea învățător- educator, au facut practică în unități de învățământ din Granada Spania.
Proiectul de Mobilitate Leonardo da Vinci cu o durată de 2 ani, a început în anul şcolar 2013-2014.
Practica pedagogică pe care elevele au desfășurat-o în Spania, este recunoscută de Ministerul Educatiei din Romania.
“ Elevele au beneficiat de oportunitatea de a cunoaşte un alt sistem de educaţie şi de modul în care se poate derula practica pedagogică altfel decât au parcurs-o în cei 3 ani de liceu”, spune Ana Maria Ciubotaru , directorul colegiului.
Raluca Mareş, elevă în clasa a XII-a la specializarea învăţător –educator, a beneficiat de acest program. “Am făcut practică la o grădiniţă. La ei copiii începeau grădiniţa de la 4 luni. Spre mirarea nostră făceam foarte multe activităţi educative. De exemplu, aveam mai multe texturi şi copiii, prin atingere, îşi dădeau seama dacă textura era aspră, netedă sau fragilă, apoi se alegea o culoare şi o săptămână lucram cu acea culoare. Dacă se alegea culoarea portocalie , totul era portocaliu, jucăriile şi materialele folosite la activităţi” .
Prin acest program, elevele au făcut şi cursuri de limbă spaniolă.
“A fost o experienţă deoarece am văzut un alt sistem de învăţământ şi putem să aducem în România metode noi, astfel încât să eliminăm barierele tradiţionale din orele de predare de aici” , a completat Raluca.
aureliamierlus@radioconstanta.ro