ORA MESEI: Coaste de porc la grătar cu sos BBQ
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 2 mai 2015, 13:30
Ingrediente
– 1kg -1,3 kg coaste de porc
– 6-7 boabe de piper
– o jumatate lingurita de sare
– 2 foi de dafin
– o lingura otet
Pentru sos:
– 1 lingura zahar
– 1 lingura miere
– 4 linguri ketchup
– 2 linguri sos de soia
– 1 lingura sos Worcestershire
– 1 catel de usturoi curatat si zdrobit
– 2 linguri otet
– 1 lingurita paprika afumata
– 1/2 lingurita piper cayenne
– 8 linguri apa
Mod de preparare
1. Coastele de porc se curata, se spala si optional le puteti taia in bucati. Se pun la fiert in apa rece, se dau intr-un clocot, se scot, se spala din nou si se schimba apa. In apa curata punem sarea, boabele de piper, foaia de dafin si otetul. Le fierbem 30-40 de minute.
2. Cat timp se fierb coastele putem prepara sosul punand toate ingredientele intr-o craticioara, pe foc mediu. Se amesteca pana cand se dizolva zaharul si mierea si se lasa sa fiarba 5-10 minute la foc mic pana cand se ingroasa.
3. Turnati mare parte din sos peste coastele fierte si lasati-le la marinat jumatate de ora. Pastrati doar cateva linguri de sos pentru a unge carnea atunci cand este pe gratar.
4. Puneti carnea pe gratarul incins si ungeti-o cu putin sos. Lasati-o 8-10 minute sau pana cand se caramelizeaza. Intoarceti-o si ungeti carnea cu restul de sos si mai lasati 8-10 minute.