ORA MESEI: Pui crocant cu sos de muștar și miere
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 27 aprilie 2015, 13:30
Ingrediente
100g de covrigei sărați (pretzels)
12 pulpe superioare de pui, dezosate și fără piele
făină, pentru tapetarea pulpelor
2 ouă, bătute cu furculița
1 lingură ulei de măsline
100ml de muștar cu boabe
4 linguri de miere
1 linguriță de oțet din vin alb
legume verzi sau salată și cartofi, pentru servit
Mod de preparare
1. Încinge cuptorul la 200ºC. Mărunțește covrigeii în robotul de bucătărie sau într-o pungă de plastic peste care treci sucitorul de câteva ori. Toarnă pesmetul astfel format pe o farfurie. Asezonează pulpele de pui, tăvălește-le prin făină, prin ou și la final prin pesmet. Pune-le într-o tavă, stropește-le cu ulei și dă-le la cuptor 35 minute, până când devin crocante la exterior și fragede în interior.
2. Într-un bol mic, amestecă muștarul, mierea și oțetul. Pune deoparte pentru prânz 4 pulpe. Servește-le pe celelalte cu sosul proaspăt, alături de legume verzi sau de salată și cartofi.
Sursa – goodfood.ro