Constrângeri pentru părinții care nu își vaccinează copiii
Publicat de Carmen Secuiu, 20 aprilie 2015, 15:57
Ministerul Sănătății vrea să îi oblige pe părinți să își vaccineze copiii, după ce, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți refuză să îi imunizeze.
Nivelul minim de protecție este de 95%, după recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, iar în România, pragul de vaccinare a scăzut sub 80%.
Pentru elaborarea legii, care vizează efectuarea obligatorie a șapte vaccinuri pentru copii, precum și stabilirea constrângerilor pentru părinți, specialiștii se vor inspira din legislația în vigoare din Franța, Germania și Polonia.
Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că scăderea imunizării crește riscul reapariției de epidemii și că, acoperirea vaccinală de peste 95 % poate garanta eliminarea unor boli precum difteria, tetanosul, rujeola, rubeola, oreionul, poliomielita, hepatita B sau tuberculoza.
Potrivit aceleiași organizații, ”vaccinurile utilizate astăzi oferă protecție copiilor noștri, ajutându-i să lupte cu formele severe, uneori fatale, ale bolilor pentru care sunt administrate”.
Unii dintre constănțenii cu care am vorbit spun că ”Vaccinurile au în compoziția lor mercur și aluminiu, care de cele mai multe ori dau probleme de sănătate copiilor, chiar dacă nu imediat, la alte vârste”.
Alți părinți ”sunt de acord cu vaccinarea, deoarece procentul celor care pot avea probleme de pe urma vaccinărilor este mult mai mic și efectul negativ este nedemonstrabil științific, decât al celor pentru care s-a dovedit că vaccinurile sunt benefice”. Să-i ascultăm.
carmensecuiu@radioconstanta.ro