Bulgarii cumpără de la noi carne de miel
Publicat de magda.chirana, 9 aprilie 2015, 15:57
Carnea de miel este mai ieftină în România decât în Bulgaria, ceea ce face ca mulţi bulgari să vină la noi pentru cumpărăturile de Paşti.
La Giurgiu, un kilogram de carne de miel este cu 2-3 leva mai ieftin decât în Bulgaria, dar mai rentabil este să cumperi un miel întreg, direct de la producătorul român.
Spre deosebire de miei, ouăle sunt mai scumpe în România, faţă de Bulgaria, ajungând şi de doua ori mai mult, în satele din apropiere de Giurgiu, câte 1 leu bucata. Românii spun că, pentru cantităţi mai mari, ar merge şi în Bulgaria să le cumpere, ca să economisească bani.
Însă, de Paşte, concurenţa se simte între cozonacii români şi cei bulgari. Până de curând, românii erau monopolişti la producţia de cozonaci mari şi gustoşi, cu multa umplutură de rahat, cacao, nucă şi stafide.
În fiecare an, de sărbători, bulgarii mergeau în masă, la Giurgiu, pentru a cumpara cele necesare mesei festive. Astăzi, însă, şi producătorii bulgari au început să ofere produse asemănătoare, ba chiar să exporte cozonaci în România, astfel încât, în standurile din Giurgiu, se pot vedea la rând şi cozonaci bulgăreşti, la preţul de 7 lei bucata.