Elevii de liceu învaţă cum să pornească şi să menţină o afacere
Publicat de Bogdan Comșa, 3 aprilie 2015, 16:31 / actualizat: 3 aprilie 2015, 17:42
Oportunitate de instruire în antreprenoriat pentru 1.200 de elevi de liceu!
Fundația Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale – CENTRAS, cu sprijinul partenerilor săi, Asociația Smart Europe 2020 și Asociația pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă INTEGRA, a lansat, vineri, vineri, proiectul POSDRU „Mentorat pentru elevi în business simulat”.
Proiectul își propune:
• îmbunătățirea accesului elevilor din anii terminali de liceu la piața forței de muncă prin oferirea de servicii gratuite de informare și consiliere în carieră pentru minimum 1.200 de elevi, cu scopul continuării studiilor, sau în vederea inserției acestora pe piața muncii;
• creșterea aptitudinilor și competențelor antreprenoriale prin furnizarea de servicii de asistență și consultanță pentru afaceri în vederea înființării a 156 de firme de exercițiu de către elevii din ultimul an de studiu
• creșterea gradului participării elevilor din ani terminali la viața activă, prin furnizarea serviciilor de consiliere și orientare în carieră.
Durata de implementare a proiectului este de 10 luni, iar regiunile de dezvoltare vizate sunt Sud-Muntenia si Sud-Est, județele Buzău, Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Dâmboviţa, Prahova și Teleorman.
În jur de o sută de elevi din fiecare judeţ participant vor fi incluşi în faza iniţială a proiectului, dintre care vor fi selectaţi 72.
Aceştia vor fi împărţiţi, ulterior, pe grupe de câte 6 şi vor fi începe, sub îndrumarea consilierilor, să administreze o societate comercială virtuală – denumită „firmă de exerciţiu” – având grijă de toate departamentele, începând de la marketing, până la resurse umane, juridic şi economic.
Proiectul „Mentorat pentru elevi în business simulat” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.1, cu 1,2 milioane de euro.