ORA MESEI: Musaca dobrogeană
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 1 aprilie 2015, 13:25
INGREDIENTE
1 kg pulpa tocata de oaie
6 cartofi
1 ceapa alba mare
3 rosii mici
150 ml vin alb, sec
100 ml ulei
sare si piper
PREPARARE
1. Cartofii se feliază şi se rumenesc pe o parte într-o tigaie cu ulei încins. Pe măsură ce se rumenesc, se scot pe şervete de hârtie.
2. După ce s-au rumenit toţi cartofii, în aceeaşi tigaie se pun la călit ceapa şi carnea tocată. Se desface carnea cu lingura şi se presară cu sare şi piper. Se lasă pe foc în jur de 20 de minute, adăugând câte puțină apă, din când în când.
3. Într-o tavă de cuptor se aşază alternativ un strat de cartofi şi unul carne. Ultimul strat se alcătuieşte din felii de roşii.
4. Se toarnă vinul şi se dă vasul la cuptor pentru 50 de minute.
Sursa – unica.ro