ORA MESEI: Ouă cu praz la cuptor
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 28 martie 2015, 13:30
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
2 fire de praz, feliate subțire
2 cepe, feliate subțire
200g de spanac tânăr
1 mână de pesmet proaspăt
25g de parmezan, ras fin
4 roșii uscate, tocate
4 ouă medii
Mod de preparare
1. Încălzește cuptorul la 200°C. Încinge uleiul într-o cratiță și pune în ea prazul și ceapa, împreună cu sare și piper. Călește-le timp de 15-20 de minute, până când se înmoaie și încep să se caramelizeze.
2. Între timp, pune spanacul într-o strecurătoare mare și toarnă peste el un ibric cu apă clocotită. Când se răcește suficient pentru a putea fi atins, stoarce-l cât mai bine cu putință. Amestecă pesmetul cu brânza.
3. Distribuie amestecul de praz și ceapă în 4 vase termorezistente, apoi presară peste ele spanacul și bucățile de roșii uscate. Fă o adâncitură în mijlocul fiecărui vas și sparge un ou În aceasta. Asezonează mâncarea și presară deasupra pesmetul cu brânză. Pune vasele într-o tavă și dă-le la cuptor 12-15 minute, până când albușurile se stabilizează, iar gălbenușurile au consistența dorită.
Sursa – goodfood.ro