ORA MESEI: Tartă cu pește afumat
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 25 martie 2015, 13:31
Ingrediente
– pentru aluat:
200 g faina alba
100 g margarina
1 ou
putin lapte
o priza de sare
– pentru umplutura: 300 g file de peste afumat (somon , macrou , crap )
750 g praz
50 g margarina (pt. gatit)
– pentru omogenizare: 4 oua
6 linguri smantana
50 g margarina
sare
piper alb
nucsoara
1 lingura zeama lamaie
1 legatura marar
Mod de preparare
1. Din faina, margarina, ou, lapte si sare framantam un aluat fraged, pe care il lasam la rece pentru circa 30 de minute.
2. Intre timp spalam, curatam si taiem rondele groase prazul, pe care il calim in margarina incinsa, circa 6-7 minute pana se inmoaie putin. Feliem pestele in fisii subtiri.
3. Din cele 4 oua, margarina topita si smantana batem o crema densa, incorporam pestele si prazul racit, asezonand cu nucsoara, zeama de lamaie, sare, piper si marar.
4. Intindem uniform aluatul si-l asezam intr-o forma, imbracand si marginile vasului, dupa care intepam fundul tavii cu o furculita. Punem compozitia peste aluat si apoi o introducem in cuptorul preincalzit, lasand circa 30 de minute, pana la coacerea rumenie a tartei.
5. Se poate folosi in loc de peste afumat, pastrama de pui, muschi tiganesc, sunculita, sau poate fi si o tarta vegetariana cu ciuperci, porumb si alte legume preferate.
Sursa – goodfood.ro