Își asigură dobrogenii locuințele?
Publicat de Carmen Secuiu, 23 martie 2015, 16:12
În Constanța, numărul polițelor de asigurare obligatorie pentru locuințe nu depășește un sfert din numărul total al imobilelor.
Care sunt cauzele unui număr atât de mic de asigurați, în comparație cu cel din București, în care proporția depășește 85% aflăm de la managerul unei firme de asigurări, Andrei Rădulescu.
În Dobrogea sunt zone și localități expuse la inundații și alunecări de teren. Este vorba despre porțiunea de plajă îngustă dintre stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud, zona Ostrov, la Oltina, Hârșova și în Cernavodă, în zona primăriei.
La încheierea unei asigurări de locuințe, ar trebui să se țină cont de autorizația de construcție, conform normelor și respectării legislației în vigoare. Clădirea nu trebuie construită într-o zonă periclitată de inundații, prăbușiri sau alunecări de teren.
”Chiar dacă a fost încheiată asigurarea au fost cazuri în care au fost înapoiați banii de asigurare, iar locuințele nu au fost despăgubite. Întabularea a devenit obligatorie, în momentul în care îți înregistrezi o locuință, la primărie, dar pentru casele mai vechi, măcar un proces verbal să existe. Asta înseamnă că a fost luată în evidență la primăria respectivă”, explică managerul firmei de specialitate, Andrei Rădulescu.
carmensecuiu@radioconstanta.ro