Postul Paştelui, între tradiţie şi sfaturile nutriţioniştilor
Publicat de Bogdan Comșa, 22 martie 2015, 19:51
Avocado, nuca de cocos şi verdeţurile ne pot scoate sănătoşi din postul Paştelui.
Nutriţioniştii vin cu sfaturi importante pentru cei care vor să ţină cel mai aspru post de peste an.
Printre fructele şi legumele recomandate se numără avocado şi nuca de cocos, ca surse de grăsimi bune, spun nutriţioniştii.
Pieţele s-au umplut de verdeţuri, care ar trebui să fie baza meniului zilnic în post, pentru că nu numai că detoxifică organismul, ci şi curăţă sângele şi furnizează antioxidanţi, minerale şi vitamine.
Alte alimente care trebuie consumate zilnic sunt fasolea, mazărea, năutul şi lintea, bogate în proteine.
Şi cerealele integrale sunt recomandate, precum orez, hrişcă, quinoa, fulgi de ovăz şi secară.
Pe lista celor care ţin post trebuie să se afle şi nucile, migdalele şi seminţele de susan, de floarea soarelui şi de cânepă, pentru aportul lor de grăsimi sănătoase.
În timpul postului trebuie consumate cât mai multe legume şi fructe, mai spun nutriţioniştii.