ORA MESEI: Lasagna de legume
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 22 martie 2015, 13:30
Ingrediente
500 g ciuperci, 1 ceapa tocata, 1 lingura ulei, 2 linguri faina, 125 ml vin alb, 200 ml supa legume, 200 ml smantana, sare, piper, cimbru, 1 lingura suc de lamaie, 1 dovlecel, 2 rosii, 125 g foi de lasagna, 40 g parmezan
Mod de preparare
1. Se curata si se taie marunt ciupercile.
2. Se caleste ceapa in margarina, se adauga ciupercile si se calesc.
3. Cand incep sa scoata zeama, se iau din tigaie; se presara apoi faina in grasimea din tigaie si se caleste.
4. Se toarna vin si supa si se lasa sa fiarba putin.
5. Se adauga smantana si ciuperci si se condimenteaza cu suc de lamaie, sare, piper si 2 lingurite de ciumbru.
6. Se incinge cuptorul la 180 °C.
7. Legumele se taie felii. 8. Intr-o forma de sufleu unsa, se asaza sosul de ciuperci, pastele si dovlecii.
9. Se repartizeaza deasupra rosiile si se presara parmezan, se coace 35-40 min.
Sursa – culinar.ro