ORA MESEI: Rădăcinoase picante cu linte
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 19 martie 2015, 13:33
Ingrediente
2 linguri de ulei de floarea- soarelui sau de ulei vegetal
o ceapă tăiată cubuleţe
2 căţei de usturoi zdrobiţi
700g cartofi decojiţi şi tăiaţi bucăţi
4 morcovi tăiaţi felii groase
2 păstârnaci tăiaţi felii groase
2 linguri de pastă sau de pudră de curry
1 litru de supă de legume
100g de linte roşie
o legătură mică de coriandru, tăiat mare
iaurt slab/dietetic
Mod de preparare
1. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun la prăjit ceapa şi usturoiul, la foc moderat, timp de 3-4 minute până ce se înmoaie. Se amestecă din când în când. Se adaugă în tigaie cartofii, morcovii şi păstârnacul, se dă la foc iute pentru 6-7 minute, amestecând mereu, până ce legumele se rumenesc.
2. Se adaugă apoi pasta sau pudra de curry, se toarnă supa şi se aduce totul la punctul de fierbere. Se dă la foc moderat, se adaugă lintea, se acoperă tigaia şi se lasă să fiarbă 15-20 de minute până ce lintea şi legumele se înmoaie şi sosul se îngroaşă.
3. Se adaugă în tigaie 2/3 din coriandru şi se mai lasă pe foc încă un minut. Se serveşte cu iaurt şi coriandrul rămas.
Sursa – goodfood.ro