ORA MESEI: Papricaș de ciuperci
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 16 martie 2015, 13:31
Ingrediente
½ linguriță semințe de chimen
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, feliată
300g de ciuperci champignon, tăiate în sferturi
1 ardei verde mare, curățat de semințe și tăiat în bucăți mari
2 lingurițe de paprika dulce, afumată
1 conservă de 400g de roșii tocate
1 cub supă de legume
4 linguri de smântână (pentru varianta de post, folosește smântână vegetală pentru gătit)
pătrunjel tocat (opțional)
paste, cartofi în coajă sau pâine crocantă cu usturoi, pentru servit
Mod de preparare
1. Încinge o cratiță mare sau un wok și prăjește uscat semințele de chimen, la foc mic, timp de câteva secunde, până își eliberează aromele. Adaugă uleiul, călește ceapa, ciupercile și ardeiul și asezonează din belșug (sarea va absorbi o parte din zeama ce se scurge din ciuperci). Lasă legumele pe foc 6-8 minute, amestecând des, până se înmoaie.
2. Adaugă paprika afumată, roșiile tocate, cubul de supă și o jumătate de conservă de apă și gătește totul încă 5 minute. Pune câte o lingură de smântână peste fiecare porție și presară pătrunjel. Servește mâncarea cu paste, cartofi în coajă sau pâine crocantă cu usturoi.
Sursa – goodfood.ro