Ascultă Radio România Constanța Live

Dieta rusească – Cum să slăbești în doar DOUĂ luni

Dieta rusească – Cum să slăbești în doar DOUĂ luni

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 5 martie 2015, 14:00

Nutriționiștii ruși recomandă să limitați consumul de carbohidrați, în special zaharurile (bomboane, înghețată, ciocolată, produse de patiserie), deoarece se dizolvă repede în organism și se transformă în grăsime.

De asemenea, nu este recomandat consumul de grăsimi animale. Cantitatea de sare și fluidele din alimentație sunt, de asemenea, limitate. Nu este recomandat consumul de condimente acute, piper, muștar și maioneză în cantități prea mari. Din meniul dietei sunt excluse alimentele afumate și sărate, cu excepția verzei (îmbunătățește digestia). Sunt excluse și băuturile alcoolice.

Dieta ar trebui să fie urmată timp de cel puțin două luni.

Luni
Mic dejun: 100 g pește fiert, 150 g salată de varză, mazăre verde, morcovi fierți, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 150 g carne fiartă, 100 de grame de brânză de vaci, 2 mere.
Prânz: supă de legume, 150 g salată de varză și morcovi, 1 ceașcă de compot de mere.
Cina: 100 g pește fiert, 2 cartofi fierți, o ceașcă de ceai fără zahăr.

Marți
Mic dejun: 200 g salată de varză tocată, mazăre verde și ceapă, asezonată cu ulei vegetal, o ceașca de cafea neagră.
Gustare: 1 cană iaurt.
Prânz: 100 g pește fiert, un pahar de suc de mere.
Cina: 100 g pește fiert, 2 cartofi fierți, 1 portocală.

Miercuri
Mic dejun: 1 ou fiert moale, 1 felie pâine prajită, o ceașcă de cafea neagră.
Gustare: 100 g terci de cereale cu fructe.
Prânz: 150 g carne de pui slabă fiartă, 2 mere, 1 portocală.
Cina: salată condimentata cu ulei vegetal, 1 cana suc de mere.

Joi
Mic dejun: 1 ceașcă iaurt, 1 biscuit.
Gustare: salată de legume crude, asezonată cu ulei vegetal.
Prânz: 100 g carne fiartă, 150 de grame de salată de varza acră și ceapă verde.
Cina: un bol de supă de legume, 100 g morcovi rași proaspeți, cu un pic de maioneză.

Vineri
Mic dejun: 3 linguri brânză de vaci, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar suc de portocale.
Prânz: 1 mezel dietetic, 150 g varză proaspată cu suc de lămâie, 1 pahar suc de portocale.
Cina: 150 g pește slab fript, 100 g coacăze negre, un pahar de apă minerală.

Sâmbătă
Mic dejun: 100 de grame de carne fiartă, 100 de grame de varză acră.
Gustare: 100 g brânză de vaci fără grăsimi.
Pranz: un bol de legume sau supă de ciuperci, o bucată mică de pâine neagră.
Cina: 1 bucata de carne de porc la grătar, 100 de grame de sfecla fiartă, o ceașca de ceai fără zahăr.

Duminică
Mic dejun: 100 de grame de fulgi de ovăz cu 1 lingură miere.
Gustare: 150 g de salată de fructe după cum se dorește.
Pranz: 100 g pește fiert, 150 g salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal.
Cina: 100 de grame de carne de pui fiartă, 2 cartofi fierți, 1 măr, 1 cană suc de mere.

(dcnews.ro)

Premiera spectacolului „O, ce veste minunată!”, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”
Ştiri vineri, 29 noiembrie 2024, 18:51

Premiera spectacolului „O, ce veste minunată!”, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”

În perioada 2-8 decembrie, la Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”, sunt programate următoarele spectacole: MARȚI, 03.12.2024,...

Premiera spectacolului „O, ce veste minunată!”, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”
Declarația lui Daniel Bîrligea după meciul FCSB – Olympiakos Pireu, scor 0-0
Ştiri vineri, 29 noiembrie 2024, 18:28

Declarația lui Daniel Bîrligea după meciul FCSB – Olympiakos Pireu, scor 0-0

Atacantul echipei FCSB, Daniel Bîrligea, crede că bucureştenii puteau câştiga meciul cu Olympiacos dacă el nu ar fi fost eliminat în minutul...

Declarația lui Daniel Bîrligea după meciul FCSB – Olympiakos Pireu, scor 0-0
Camelia Potec și David Popovici au primit diplome de excelență la Palatul Regal
Ştiri vineri, 29 noiembrie 2024, 18:06

Camelia Potec și David Popovici au primit diplome de excelență la Palatul Regal

Majestatea Sa Margareta- Custodele Coroanei în România şi Alteţa Sa Regală, Principele Radu alături de Alteţa Sa Regală Principesa Elena şi...

Camelia Potec și David Popovici au primit diplome de excelență la Palatul Regal
buletin vot alegeri aep
Ştiri vineri, 29 noiembrie 2024, 16:45

Prezidenţiale2024/CCR amână pentru 2 decembrie dezbaterile pe solicitarea de anulare a primului tur de scrutin

Curtea Constituţională a României a amânat vineri pentru data de 2 decembrie, la ora 17,00, dezbaterea solicitării lui Cristian Terheş,...

Prezidenţiale2024/CCR amână pentru 2 decembrie dezbaterile pe solicitarea de anulare a primului tur de scrutin
Ştiri vineri, 29 noiembrie 2024, 15:52

TULCEA: Trei persoane au fost arestate preventiv de oamenii legii. Sunt bănuite, printre altele, de trafic de droguri de mare risc

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea, au...

TULCEA: Trei persoane au fost arestate preventiv de oamenii legii. Sunt bănuite, printre altele, de trafic de droguri de mare risc
Ştiri vineri, 29 noiembrie 2024, 15:11

NĂVODARI: Se deschide Târgul de Crăciun

Locuitorii orașului Năvodari sunt așteptați, de astăzi, la Târgul de Crăciun, care va fi inaugurat în parcul central. Festivitățile au...

NĂVODARI: Se deschide Târgul de Crăciun
Ştiri vineri, 29 noiembrie 2024, 14:43

La Constanța a avut loc deschiderea oficială a Centrului Regional de Licențiere UEFA B din Dobrogea

Universitatea Ovidius din Constanța și Federația Română de Fotbal au organizat vineri un eveniment important, deschiderea oficială a Centrului...

La Constanța a avut loc deschiderea oficială a Centrului Regional de Licențiere UEFA B din Dobrogea
Ştiri vineri, 29 noiembrie 2024, 14:43

Mai puțin de un sfert dintre angajatori sunt cu adevărat mulțumiți, de felul în care lucrează angajații din Generația Z

Conform celui mai recent sondaj al unei platforme de recrutare online, mai puțin de un sfert dintre angajatori sunt cu adevărat mulțumiți, de...

Mai puțin de un sfert dintre angajatori sunt cu adevărat mulțumiți, de felul în care lucrează angajații din Generația Z