ORA MESEI: Ardei umpluți de post
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 4 martie 2015, 13:30
Ingrediente
– 6-7 ardei grasi
– 1 cutie ciuperci intregi sau bucati
– o jumatate – trei sferturi de cana de orez
– 1 ceapa medie
– cateva linguri de ulei de masline
– sare si piper dupa gust
– 1-2 rosii
– verdeata proaspata (patrunjel, marar) si cimbru uscat
Mod de preparare
Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie adanca sau cratita se pune uleiul de masline, iar cand acesta se infierbanta se adauga ceapa. Cand s-a calit cat sa devina transparenta, se adauga o cana de apa si apoi orezul. Se spala ardeii, iar in capatul unde se afla coada se face un orificiu pe unde se scot semintele si nervurile din interior. Se spala ciupercile si se toaca marunt, impreuna cu verdeata. Se adauga si ele in cratita cu orezul si se presara deasupra putin cimbru, sare si piper. Poti adauga si putina pasta de tomate sau o rosie tocata marunt. Se lasa sa dea cateva clocote, se amesteca bine si se ia apoi cratita de pe foc. Se lasa amestecul sa se raceasca putin si apoi se umplu ardeii cu el. Fiecarui ardei i se pune capac bucati de rosii.
Se asaza in picioare intr-o cratita destul de larga si de inalta incat sa incapa toti ardeii pe care i-am umplut. Pe langa marginea cratitei se pune apa amestecata cu restul de pasta de tomate sau rosii, astfel incat sa aproape acopere ardeii. Cratita se pune la fiert la foc mic aproximativ 45 de minute, pana cand ciupercile, ardeii si orezul sunt bine fierte.
Sursa – culinar.ro