Descoperiri arheologice submarine, atracţii turistice inedite
Publicat de , 20 februarie 2015, 15:54
Platoul continental al Mării Negre, pe porţiunea Capu Midia (România) – Kaliakra (Bulgaria), a fost cercetat din vara anului 2013 şi până acum de echipe de specialişti în arheologie şi geologie din România şi din Bulgaria.
Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar, coordonator al proiectului HERAS „Moștenirea arheologică submarină din partea de vest a Mării Negre” încheie proiectul cu satisfacţia că rezultatele vor începe să fie văzute încă din această vară. Printre obiectivele sale se numără şi promovarea descoperirilor arheologice submarine, astfel încât acestea să devină atracții turistice durabile în zona Constanța – Kaliakra.
Ce se poate face? O prezentare turistică a istoriei submarine, turismul de aventură, scuba diving (care implică, de asemenea, îmbunătățirea gradului de conștientizare asupra mediului înconjurător și a patrimoniului istoric) ar putea fi preluate de firme specializate.
Invitaţi în această seară, la emisiunea “Stil de viaţă”, realizată de Steliana Bajdechi sunt dr. Glicherie Caraivan, manager de proiect şi Alexandru Mircea Popa de la “Respiro Underwater Research Society“ Constanţa, România.
Parteneri: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Constanţa, România,
Institutul de Oceanologie, Varna, Bulgaria,
Muzeul Orașului Kavarna-Bulgaria
ONG “Respiro Underwater Research Society“ Constanţa, România.