NUTRIŢIE: trei reguli simple pentru micul dejun
Publicat de magda.chirana, 22 ianuarie 2015, 12:13
Una dintre cele mai bune modalităţi de a vă schimba stilul de viaţă şi de a pierde kilogramele în plus este monitorizarea micului dejun.
Numeroase studii au arătat că micul dejun ajută la funcţionarea normală a metabolismului.
1.Mâncaţi imediat după ce v-ati trezit. Studiile au aratat că un mic dejun sănătos este benefic pentru metabolism. Pentru a maximiza beneficiile, consumaţi masa de dimineaţă la 30-60 de minute după ce v-ati trezit.
2.Micul dejun trebuie să fie bogat în proteine
Un mic dejun bogat în proteine (ex: ouă sau iaurt grecesc) alungă senzaţia de foame şi vă ajută să mâncaţi mai puţin. Conţinutul ridicat de proteine din ouă creşte senzaţia de saţietate, ceea ce va ajută să mâncaţi mai puţine calorii în cursul zilei.
3.Adăugaţi o banană
Un mic dejun bogat în amidon rezistent vă ajută să rămâneţi sătul şi să ardeţi mai multe calorii, având în vedere că determină corpul să folosească mai multe grăsimi pentru energie. Bananele conţin amidon rezistent şi sunt o alegere excelentă pentru micul dejun.