Mâncăm mai puţin ca să trăim mai mult!
Publicat de magda.chirana, 21 ianuarie 2015, 09:55
Cercetările ştiinţifice au arătat că vârsta unei persoane depinde substanţial de 6 factori: trei care ţin de stilul de viaţă şi trei care ţin de nutriţie.
Factori care ţin de stilul de viaţă: somn minim 7 ore/noapte, absenţa fumatului, activitate fizică regulată.
Factori care ţin de nutriţie: moderaţia sau chiar abstinenţa de la alcool, mese regulate şi echilibrate nutritiv, menţinerea greutăţii corporale în limite normale.
Rezultatele obţinute pe animale au demonstrat că o dietă foarte restrictivă din punct de vedere al aportului caloric reuşeşte nu numai să întârzie îmbătrânirea, ci şi să reducă incidenţa afecţiunilor cronice care apar cu vârsta, adică hipertensiunea arterială, diabetul sau scăderea imunităţii.
Concluzia a fost clară: alimentaţia uşor hipocalorică (1.100-1.800 calorii/zi) are efecte benefice şi profunde asupra stării generale de sănătate.
Explicaţia ar putea fi următoarea: profilul genetic determină procesul de îmbătrânire, iar activitatea genelor pare să fie mai puţin intensă atunci când aportul alimentar este insuficient.