Combinaţii alimentare interzise de Crăciun
Publicat de Cristina Ghelasie, 24 decembrie 2014, 10:38
Nu combinaţi friptura cu cartofii şi nici nu vă repeziţi la salata boeuf. Sunt recomandările Dr. Monica Grasa, medic specialist diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice la Ovidius Clinical Hospital, care ne spune cum putem combina alimentele pentru a mânca sănătos şi de sărbători.
Friptura (proteinele) se asociază cu salată, legume şi mai puţin cu alimente ce conţin amidon, cum ar fi cartofii.
E mai bine să alegem aperitivele tradiţionale, şorici, tobă, piftie şi să evităm alimentele banale pe care le putem mânca pe tot parcursul anului.
Nu spunem NU salatei boeuf, dar ne limităm la 2-3 linguri din preparat şi nu o asociem cu pâine.
Alcoolul este un lichid cu o capacitate mare de stimulare a transformării caloriilor în grăsime, aşa că este de ocolit.
În ceea ce îi priveşte pe copii, este indicată o limitare a deserturilor uzuale, de genul ciocolată, bomboane şi napolitane.