(AUDIO) Noutăţi privind carnea de porc şi brazii din pieţele constănţene
Publicat de Florentina Stan, 20 decembrie 2014, 09:21
Anul acesta, carnea de porc de la producători nu se mai găseşte în pieţele constănţene ci doar în măcelăriile aflate în jurul pieţelor.
Asta pentru că legea nu mai permite producătorilor de carne să îşi vândă marfa în pieţe.
Precizarea a fost făcută de şeful Direcţiei Pieţe şi Oboare Constanţa, Ion Ciobanu, invitatul de astăzi al Interviului Dimineţii, de la Radio Constanţa.
El a mai spus că schimbări sunt şi în ceea ce priveşte brazii de Crăciun.
Anul acesta, ei au ajuns în pieţele constănţene mai târziu şi în cantităţi mai mici, pentru că Guvernul a dispus ca brazii să fie tăiaţi raţional.
Dacă în anii trecuţi erau brazi în aproape toate pieţele constănţene, anul acesta se vând brazi de Crăciun în pieţele Griviţei şi Tomis III, a adăugat Ion Ciobanu.
Preţurile sunt cuprinse între 50 şi 120 de lei pentru brazii româneşti aduşi din Vrancea dar există şi brazi de import, din Danemarca, la preţuri ceva mai mari.
Şeful Direcţiei Pieţe şi Oboare Constanţa, Ion Ciobanu, a mai precizat că preţurile sunt negociabile iar pentru cei care nu îşi doresc sau nu îşi permit un brad, comercianţii au scos la vânzare crenguţe sau coroniţe.
AUDIO Ion Ciobanu – seful directiei Piete si Oboare Constanta, despre carnea de porc
AUDIO Ion Ciobanu – seful directiei Piete si Oboare Constanta, despre brazi