(VIDEO)Premierea unei comedii despre preşedintele Coreei de Nord, anulată, în urma unor ameninţări
Publicat de Bogdan Comșa, 17 decembrie 2014, 20:12
Premiera newyorkeză a filmului „The Interview”, o comedie despre un complot fictiv al CIA ce vizează asasinarea preşedintelui din Coreea de Nord, a fost anulată de organizatori, în urma unor ameninţări primite din partea piraţilor cibernetici, anunţă Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al lanţului de cinematografe în care ar fi trebuit să aibă loc proiecţia acestui film a anunţat că evenimentul a fost anulat, informează bbc.com.
Piraţii cibernetici care au accesat ilegal reţeaua de calculatoare a studiourilor Sony au ameninţat că vor ataca cinematografele din Statele Unite în care va fi proiectat acest film, produs de studioul hollywoodian.
Autorii acestor ameninţări provin din acelaşi grup care a publicat pe internet e-mailuri şi date personale furate din reţeaua de computere de la Sony Pictures.
Piraţii cibernetici din grupul GOP („Guardians of Peace” / „Gardienii Păcii”) au menţionat atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 într-o serie de ameninţări recente, în care au spus că „lumea va fi plină de teamă”.
„Amintiţi-vă de 11 septembrie 2001. Vă recomandăm să vă ţineţi la distanţă de locurile (în care va fi proiectat filmul „The Interview”) în acele momente”, a scris acel grup într-un mesaj dat publicităţii marţi.
Filmul „The Interview” îi are în rolurile principale pe actorii James Franco şi Seth Rogen.
„Dacă locuinţa voastră se află în apropiere, ar fi mai bine să plecaţi de acasă. Orice s-ar întâmpla în zilele viitoare va fi din cauza lăcomiei studiourilor Sony Pictures Entertainment”, au adăugat piraţii cibernetici.
Purtătorul de cuvânt al grupului Landmark, lanţul de cinematografe care ar fi trebuit să găzduiască premiera din New York, a confirmat că evenimentul a fost anulat, fără să ofere însă explicaţii, precizează Reuters.
Directorii de la Sony au spus anterior că nu vor avea obiecţii dacă anumite cinematografe vor alege să nu difuzeze filmul „The Interview”.
Grupul Carmike Cinemas, care operează 278 de cinematografe în Statele Unite, a anulat toate proiecţiile programate ale acestui film, potrivit mai multor publicaţii americane.
Piraţii din grupul GOP au dat publicităţii alte fragmente din datele personale furate din computerele studiourilor Sony, denumindu-le „un cadou de Crăciun”.
Numeroase e-mailuri profesionale, numere de securitate socială şi detalii despre salariile directorilor şi angajaţilor au fost publicate.
Marţi, doi foşti angajaţi de la Sony Pictures au dat în judecată studioul hollywoodian pe care îl acuză că nu au oferit o securitate corespunzătoare sistemelor informatice care să prevină un atac cibernetic.
Sony Pictures a încercat în urmă cu câteva zile să limiteze pagubele suferite, contactând mai multe publicaţii americane şi cerându-le să blocheze publicarea acelor e-mailuri.
Unele dintre e-mailurile deja publicate conţin dialoguri stânjenitoare, referitoare la câţiva actori de prim rang de la Hollywood, precum Angelina Jolie şi Leonardo DiCaprio.
Publicaţiile Variety, The New York Times şi The Hollywood Reporter au fost avertizate de Sony Pictures că studioul „nu şi-a dat consimţământul privind posesia, distribuirea, publicarea şi folosirea în orice alt fel a informaţiilor furate”.
Coreea de Nord a negat că ar fi fost implicată în acest atac informatic, pe care l-a descris însă ca pe o „faptă curajoasă şi îndreptăţită”, ce ar fi putut să fie realizată de „susţinătorii şi simpatizanţii” ei.
Editorii revistei Variety spun că publicarea unor informaţii furate reprezintă o chestiune „problematică, dar necesară”, întrucât acele informaţii se află deja „în domeniul public” şi sunt „inevitabile”.