Cifre negre: 43 de prematuri au murit în acest an la Spitalul Judeţean Constanţa
Publicat de magda.chirana, 6 decembrie 2014, 11:41
Statisticile Spitalului Judeţean Constanţa arată că, de la începutul anului şi până în prezent, 43 de copii născuţi prematuri au pierdut lupta cu viaţa.
În România, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, țara noastră situându-se în continuare pe primul loc în clasamentul ratei mortalității infantile din Europa.Principala cauză de mortalitate infantilă a devenit prematuritatea, care înregistrează o creștere semnificativă în aproape toate țările lumii.
Conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, 90% din copiii prematuri sau extrem prematuri (sub 32 de săptămâni) supraviețuiesc în țările dezvoltate, iar în regiunile slab dezvoltate 90% din acești copii mor.
Acesta este motivul pentru care organizaţia Salvaţi Copiii continuă campania de strângere de fonduri pentru modernizarea maternităților şi a secțiilor de nou-născuți, precum şi pentru oferirea de suport parental. La trei ani de la demararea campaniei, rata mortalității a scăzut de la 10,1‰ la 8,5%.
Pentru salvarea copiilor prematuri, oricine poate dona 2 euro prin SMS la numărul de telefon 8833.
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 24 de ani de activitate, peste un milion de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.