(AUDIO) Cât ne costă – principalele știri economice ale zilei, pe scurt
Publicat de monica.comsa, 3 decembrie 2014, 14:21
Cei mai mulți români care mănâncă la restaurante au renunţat treptat la meniurile diversificate, care includeau peşte, carne de vită sau vânat, şi au revenit, ca în anii ’90, la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi sau piure, potrivit Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România. Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România a spus că turiştii caută porţii care să coste 20 de lei, maxim 30 de lei, iar ce trece de această valoare nu mai are căutare. Cauza este scăderea puterii de cumpărare.
Preţurile producţiei industriale din România au scăzut pe total cu 0,4%, în octombrie 2014, comparativ cu luna precedentă, pe piaţa internă şi pe cea externă fiind mai mici cu 0,1% şi, respectiv, 0,9%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.
Sistemul bancar din România a înregistrat o pierdere de 1,6 miliarde de lei după primele nouă luni din acest an, iar pe tot anul pierderea va depăși „lejer” două miliarde de lei, a declarat directorul Direcției Supraveghere din Banca Națională a României (BNR), Nicolae Cinteză.
România se va concentra pe construcţia unei conducte de gaze de 230 milioane de euro al cărei scop este transportul gazelor din perimetrele din Marea Neagră până la Podişor, judeţul Giurgiu, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.