Coloana infinitului din ciocolată le-a adus cofetarilor români o medalie
Publicat de Florentina Stan, 2 decembrie 2014, 19:21
Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Domnișoara Pogany, toate făcute din ciocolată. A fost desertul pe care l-au pregătit cofetarii români la Cupa Mondială în Gastronomie, de la Luxemburg.
Echipa României a reușit să obțină medalia de bronz, a declarat președintele Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din România, Ștefan Bercea.
“Ne bucurăm să ne întoarcem acasă cu medalia de argint, în urma prestației echipei. În plus, am avut ocazia să pregătim încă două standuri care au adus argint și bronz pentru chef Simona Popescu, preparatele sale fiind remarcate de juriu”, a declarat Sigina Luca. Prin aceste rezultate, ABT o avut ocazia de a promova în mod direct arta culinară din România.
Expogast se concretizează, la fiecare patru ani: arta culinară și gastronomia care sunt esențiale pentru îmbogățirea vieții și a patrimoniului. În cadrul acesteia are loc competiția Villeroy & Boch Culinary World Cup 2014. Pe parcursul a cinci zile, mai mult de 105 echipe (particulare, de juniori, regionale și catering), care reprezintă cele cinci continente, au luat parte la concursul culinar.
sursa foto: Ziua de Cluj