BILANŢ SUMBRU. Accidente în care au fost implicate mijloace de transport în comun
Publicat de , 2 decembrie 2014, 17:14
Un microbuz cu călători s-a răsturnat, în dimineața de 2 decembrie 2014, pe drumul județean care face legătura între localitățile argeșene Cocu și Cotmeana, din cauza carosabilului alunecos. Patru persoane au fost rănite în accident.
Potrivit primelor concluzii ale anchetei efectuate de polițiști, șoferul microbuzului, în care se aflau opt pasageri, nu a adaptat viteza la condițiile de trafic, pe șosea fiind depus un strat de zăpadă.
Sâmbătă, șapte persoane au fost rănite, în urma coliziunii frontale între un microbuz ce transporta călători pe ruta Cumpăna-Constanța și un autoturism.
Bilanţul sumbru al accidentelor extrem de grave în care au fost implicate, în ultimii ani, mijloace de transport în comun, realizat de Agerpres, arată aşa:
* 13 august 2009, produs în comuna Scânteia din județul Iași. Trenul Săgeata Albastră Brașov — Iași a lovit un microbuz la o trecere la nivel cu calea ferată. În urma impactului, 14 persoane și-au pierdut viața, printre care un copil, iar două au fost grav rănite. Vinovat de accident a fost șoferul microbuzului, care a decedat la spital. Patronii firmei Val Cris Trans, proprietara microbuzului, au fost cercetați penal.
* 7 septembrie 2006, în apropiere de Bârlad, soldat cu 13 morți și patru răniți. Șoferul unui microbuz care transporta 16 persoane nu a acordat prioritate și a fost lovit din plin de un autocar din Republica Moldova.
* 29 noiembrie 2005, un microbuz cu 26 de muncitori, majoritatea femei, s-a răsturnat la intrarea în orașul Slobozia. Nouă femei și șoferul au murit pe loc, alte 13 persoane au fost rănite grav.
* 13 octombrie 2012, opt persoane și-au pierdut viața și alta a fost rănită într-un accident produs pe DN7 între localitățile Lipova și Odvoș din județul Arad. Șoferul unui autoturism Fiat în care se aflau 9 persoane, a ajuns pe contrasens, pe fondul oboselii, unde s-a izbit de un TIR care circula regulamentar. Victimele erau angajați ai unei firme de construcții din Deva și se întorceau acasă, de la muncă.
Foto: arhivă