Grăsimi „bune” versus grăsimi „rele”
Publicat de magda.chirana, 18 noiembrie 2014, 12:48
Consumul de grăsimi a devenit un subiect din ce în ce mai controversat, iar cercetătorii au emis multe ipoteze în ultimii 10 ani.
Specialiştii în nutriţie spun că cel mai important este tipul de grăsime pe care îl consumaţi, şi nu neapărat procentul de grăsimi din dieta dumneavoastră.
Cele mai sănătoase sunt grăsimile nesaturate, în special omega 3 ,regăsite în peşte precum şi grăsimile mononesaturate regăsite în uleiul de măsline.
Grăsimile saturate pe care le găsim în uleiul de cocos, unt şi smântână nu sunt atât de dăunătoare pentru sănătate , după cum se credea iniţial. Cu toate acestea, grăsimile saturate nu au un efect protector precum cele nesaturate.
Gălbenuşul de ou conţine grăsime în mare parte saturată şi colesterol, dar conţine şi o mulţime de substanţe nutritive (minerale, vitamine).
Medicii ne mai spun că avem nevoie de grăsimi pentru o stare bună de sănătate şi că grăsimile vegetale sunt surse importante de acizi graşi esenţiali.
Grasimile trans ,care se regasesc în mare parte în alimentele procesate, trebuie evitate complet în alimentaţia noastră.