Hip-hop-ul – aliat împotriva bolilor psihice
Publicat de Florentina Stan, 13 octombrie 2014, 18:36
Muzica hip-hop ar putea deveni un aliat împotriva bolilor psihice.
Cercetătorii britanici spun că acest gen de muzică se poate folosi în terapia contra unor boli psihice precum schizofrenia şi depresia.
Experţii spun că genul muzical hip-hop oferă ascultătorilor un sentiment de putere şi autocunoaştere care ar putea fi folosit în rezolvarea propriilor probleme psihologice, această artă oferind de multe ori o conştientizare a problemelor de ordin mental.
Pentru a putea promova această idee, Becky Inkster, cercetător în neuroştiinţe la departamentul de psihiatrie al Universităţii Cambridge, şi psihiatrul Akeem Sule au pus bazele unei organizaţii numite Hip Hop Psych, care va promova utilizarea hip-hop-ului ca o măsură complementară în terapia contra bolilor mintale.
Experţii consideră că o metodă de includere a acestui gen muzical în terapie este ca pacienţii să scrie şi să recite în stil rap propriile versuri.
De asemenea, o altă idee este folosirea muzicii hip-hop în cursurile privind bolile mintale predate studenţilor la medicină.
Hip-hop-ul, ale cărui origini pornesc de la rap, graffiti, DJ-i şi stilul breakdance din cartierul Bronx din New York, din anii 1970, a ajuns un fenomen cultural şi comercial mondial.