CONSTANȚA: Chirurg plastician cercetat penal după 3 intervenţii cu prejudicii estetice grave
Publicat de Adina Sîrbu, 30 ianuarie 2024, 06:07
Un medic este cercetat penal sub control judiciar pentru vătămare corporală din culpă, după ce a efectuat trei intervenţii chirugicale în urma cărora pacienţii au suferit afecţiuni estetice grave şi permanente, au informat luni procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Potrivit unui comunicat de presă, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, a inculpatului H.S., cercetat sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de vătămare corporală din culpă.
În concret, în cauză s-a reţinut că inculpatul H.S., medic specialist în chirurgie plastică, a efectuat în data de 07.01.2021, la o unitate medicală din municipiul Bucureşti, intervenţii chirurgicale de tipul reducţie mamară cu implant de silicon şi abdominoplastie, în urma cărora au rezultat complicaţii medicale şi prejudicii estetice grave şi permanente.
Pe 3 decembrie 2022, la o unitate medicală din municipiul Constanţa, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul mastopexie asupra altei persoane vătămate, în urma căreia au rezultat prejudicii estetice grave şi permanente.
În octombrie 2023, la o altă unitate medicală din municipiul Bucureşti, medicul a făcut o intervenţie chirurgicală de tipul mastopexie, în urma căreia au rezultat, de asemenea, complicaţii medicale şi prejudicii estetice grave şi permanente.
Pentru lămurirea cauzei, în data de 29.12.2023, la sediul unei clinici medicale din municipiul Constanţa, la care inculpatul îşi desfăşura activitatea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară. Cu această ocazie nu au fost identificate înscrisuri medicale referitoare la persoanele vătămate, dar au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două terminale mobile.
În sarcina inculpatului, pe durata controlului judiciar, s-a stabilit obligaţia de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului care a dispus măsura.
Cercetările sunt continuate de lucrători ai Poliţiei Municipiului Constanţa – Serviciul Municipal de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție – se mai arată în comunicat.
Sursă: comunicat Parchetul dpl Judecătoria Constanța/ Foto: unsplash.com/ Redactor: Adina Sîrbu